https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОкончателно оправдаха личния лекар от Ново село, нападнат от Венци Чикагото

Окончателно оправдаха личния лекар от Ново село, нападнат от Венци Чикагото

Окончателно оправдаха личния лекар от Ново село, нападнат от Венци Чикагото

Присъдата на Районен съд – Русе, с която общопрактикуващият лекар в с. Ново село Ивайло Иванов е признат за невинен да е причинил лека телесна повреда на Венцислав Ангелов, бе потвърдена от въззивната инстанция и влезе в законна сила, съобщиха от съда в Русе.

54-годишният В. А. е подал частна тъжба в Районен съд – Русе, в която твърдял, че на 17.01.2022 г. му били нанесени удари от доктора в кабинета му в русенското село. Поискал е И. И. да бъде осъден за нанесените кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. Оценил е тези неимуществени вреди на 15 000 лв.

С присъда от 15.12.2022 г. Районен съд – Русе е признал лекаря за невинен по така повдигнатото с тъжбата обвинение и е отхвърлил предявения от частния тъжител граждански иск. До същите правни изводи е достигнала и втората инстанция. Според тричленния съдебен състав, Районен съд – Русе правилно е преценил, че инициатор на конфликта е В. А. и подсъдимият е действал при неизбежна отбрана. С действията си тъжителят е предизвикал лекаря – държейки се агресивно, снимайки го против волята му, отказвайки да напусне кабинета и нападайки го. Действително подсъдимият е ударил В. А., но това той е сторил, за да се защити, като при последвалото падане и разменени удари, и на двамата са били причинени леки телесни повреди. Предвид цялостното агресивно поведение на тъжителя, съпроводено с обиди и закани с убийство, И. И. е имал пълното основание да предполага, че нападението ще продължи, което негово очакване се е и оправдало. Лекарят е бил неочаквано съборен на земята от В. А. и е действал в рамките на необходимите предели, като е избрал напълно адекватна с конкретната обстановка форма на защита на своята телесна неприкосновеност и дори е получил повече и относително по-тежки увреждания от тъжителя.

С оглед изцяло потвърдената и вече влязла в сила присъда на Районен съд – Русе, В. А. следва да заплати на подсъдимия разноските по делата в общ размер 3400 лв.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X