https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусе ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България...

Русе ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България с възпоменателна церемония

На 2 юни, петък, в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, Община Русе организира възпоменателна церемония, която ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение (ул. „Александровска“ 120).

Слово ще произнесат областният управител на Русе Анатоли Станев, кметът на Община Русе Пенчо Милков и председателят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В церемонията ще вземе участие Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, както и 13-и Младежки гвардейски отряд. На паметната дата ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от обществени и политически организации, училища и институции. Церемонията ще завърши точно в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и загиналите за българската свобода.

Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Любомир Кънев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X