https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев връчи с нежелание мандата на Денков

Радев връчи с нежелание мандата на Денков

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Искам да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намирате. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и да браня българската държава Точно заради това, не е нецелесъобразно от моя страна да връча мандат при изтеклите записи и да поверя съдбините на България, заради турпилирането на суверенитета, наклеветяването и планирантата чистка.

Заявксата и дискредитирането на лидерите на европейски институции. Призван съм да браня и Конституцията, длъжен съм да връча този проучвателен мандат.

Неговото оползотворяване е ваша цел. В името на запазването на остатъците на политическата система и съхраняване на вашето достойнство и съхраняване на имиджа ви, ви призовавам да преосмислите целесъобразността на този мандат.

Знаете моите приоритети – всички сме единодушни, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и да придвижва напред проблемите на хората. Бърлгария има нужда от стабилен парламент.

Присъстваха Атанас Атанасов, Надежда Йорданова, Владислав Панев.

“Когато първият мандат не успее, всеки следващ означава още по-тежки, а понякога и трудно обясними компромиси и рискове за обществото”, предупреди миналия понеделник президентът Румен Радев, след като номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел му върна празна папка с неизпълнен мандат.

Най-голямата парламентарна група се отказа да предлага кабинет в полза на управленска формула с втория мандат на ПП-ДБ.

Преди седмица първите две парламентарни коалиции обявиха, че договарят съставяне на общо правителство, което да работи година и половина, а премиерите в него да се редуват на 9 месеца, като Николай Денков поеме първи на ротация поста министър-председател, а след това премиер да бъде Мария Габриел.

В събота, след скандалните записи на Радостин Василев, Мария Габриел обяви, че ГЕРБ замразява преговорите. Всичко си има граница. Моята е, че не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа, разклащане на устоите на държавността”, каза тя.

От думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стана ясно, че преговорите за правителство с втория мандат могат да бъдат възобновени при определени условия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X