https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноВъзпитаниците на МГ „Баба Тонка“ се представиха отлично на националния конкурс „Млади...

Възпитаниците на МГ „Баба Тонка“ се представиха отлично на националния конкурс „Млади изобретатели”

На 11 юни 2023 г. в с. Оряховица, област Стара Загора, в Националния Институт по Образование на Фондация „Миню Балкански“, се проведе националният конкурс „Млади изобретатели”, организиран от Фондация „Миню Балкански“.

В рамките на събитието ученици от цялата страна представиха свои изобретения в различни научни области. Авторитетно жури от учени, представители на бизнес организации, Академия „Овергаз“ и „РОБО лига“ присъдиха награди на най-силните и отличаващи се разработки.

От МГ „Баба Тонка“ в конкурса участваха 5 ученици с научен ръководител Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“. Учениците демонстрираха и защитиха отлично своите проекти.

Възпитаниците на МГ „Баба Тонка“ завоюваха две призови места. В условията на огромна конкуренция те постигнаха изключителен успех, като спечелиха две трети места в конкурса.

Високо оценен от журито за своята разработка беше екипът от ученици Любослав Димов и Никола Великов от 7 клас, който бе удостоен с призовото трето място.

Със своя проект журито успя да впечатли и екипът от ученици Александър Славов и Денислав Евтимов от 7 клас и също спечели трето място.

Отлично се представи Николай Паришев от 7 клас.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X