https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПромени при теоретичния и практическия изпит за получаване на шофьорска книжка обяви...

Промени при теоретичния и практическия изпит за получаване на шофьорска книжка обяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков

“От началото на следваща седмица ще въведем новост в теоретичния изпит при кандидатстване за шофьорска книжка, като въвеждаме интерактивни видеоклипове, които ще показват опасни ситуации на пътя”, обяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на церемонията по връчването на годишните награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“, организирани от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ с партньорството на Българска телеграфна агенция. Той добави, че методиката е разработена от университетски екипи и се прилага в редица държави в Европа.

Събитието се провежда във връзка с Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни.

На церемонията присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Министър Гвоздейков обяви още, че ще има промени и в самите практически изпити за получаване на шофьорска книжка, като целта е да се ограничи до голяма степен и субективният фактор. „В момента автомобилна администрация подготвя приложение, с което електронно и на случаен принцип ще се избира маршрутът на водачите, когато полагат изпит“, добави транспортният министър.

Гвоздейков заяви, че политиците „сме длъжни да си свършим работата, с която да осигурим най-накрая мерките за безопасност на движението по пътищата“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X