https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката

Нинова: Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като „разиграване“ исканата оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Борисов създаде и крепи сглобката. ГЕРБ гласуваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката. Е, няма на света такова раздвоение на личността, за което има специален медицински термин“, написа в социалната мрежа Нинова.

В тази връзка тя припомни, че когато БСП е участвала в кабинета на Кирил Петков миналата година не се е съгласила с издигането на Тагарев за министър на отбраната.

„Мога да припомня какво стана с Тагарев и как се прави, когато ние участвахме в правителството на Петков. Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отстранен като министър на отбраната. Търсеше се нов министър. Кирил Петков дойде късно вечерта на „Позитано“. Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му категорично не. Опита се да ни убеждава. Казах му: нека не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в парламента, ще подам моята и на министрите на БСП оставки и кабинетът пада. Кирил ме погледна невярващо. Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и поисках лист и химикалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков. Тагарев не стана министър. Постът зае Заков“, заяви Нинова и добави, че позиции се защитават с действия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X