https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова след "нареждането" на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният...

Нинова след “нареждането” на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

“Чухте ли Борисов? Директно заплаши служебния премиер Главчев, че ако не уволни външния министър “ще направя да се съобрази впоследствие”. Сега да видим дали премиерът ще изпълни нареждането. Борисов заяви още, че ГЕРБ носи отговорност само за министъра на отбраната”, това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във фейсбук профила си.

“Добави, че е предлагал Асен Василев и Мария Габриел да останат в служебното правителство”, добави към поста си Нинова.

“На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии”.

Нинова зададе въпроса дали някой още има съмнения чий е този “уж служебен кабинет”.

“Току- що Борисов призна, че е негов. Редил го, договарял го е, нарежда му, заплашва”, коментира тя.

По думите й Борисов е в основата на задкулисието и паралелната власт в България. “Виновни за завръщането му са ПП-ДБ. Нека тези, които искаме да се сложи край на този модел на управление се обединим и го прекратим”, завърши тя.

Преди часове премиерът Димитър Главчев реши да сменя външния министър в служебното правителство, научи “24 часа”. Той предлага на президента Румен Радев да назначи за външен министър Даниел Митов и да освободи Стефан Димитров.

Неофициални източници, цитирани от “24 часа”, обясниха също, че смяната не е заради искането на Борисов. Стефан Димитров ядосал премиера Главчев в събота през нощта, когато бил неоткриваем докато течеше ракетната атака на Иран срещу Израел. Той е изумил и няколко чужди посланици с изключения си телефон. Те искали часове след нападението да разберат каква е позицията на България. Някои от тях трескаво търсели номера му, а в самото външно министерство също нямали контакт със своя шеф. Още в неделя липсата на контакт и реакция от министър Димитров провокирало част от екипа му да се питат дали няма да има рокади в министерството заради безпрецедентното изчезване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X