https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТагарев: Бюджетът за отбрана ще е над 2% от БВП и ще...

Тагарев: Бюджетът за отбрана ще е над 2% от БВП и ще позволи инвестиции във военни болници

През следващата година бюджетът за отбрана ще бъде не по-малко от 2 процента от БВП. Това не се е случвало отдавна и ще позволи да инвестираме не само в армията, но и в 3 от военните болници. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в Сливен.

Той присъства на честванията на 100-годишнината на Военната болница в града. Министър Тагарев откри и ремонтираното инфекциозно отделение на лечебното заведение. Освен цялостен ремонт, са подменени дограми и е обновена фасадата. “Доказали сте ,че умеете да работите и може да разчитате на подкрепата на МО. Надявам се да се превърнете и в предпочитано лечебно заведение и за гражданското население”, с тези думи се обърна министърът към военните лекари.

“Това, че по време на пандемията бяхте опора не само на военнослужещите, но и на цялото население на Сливен показва, че сте готови за работа при някакви условия. Ние военните медици винаги се готвим за действия в условията на война. Вие доказахте, че сте готови. Благодаря за работата и професионализма“, заяви по време на церемонията генерал–майор Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X