https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков за експулсираните духовници: Когато се нарушава законодателството, има санкция

Денков за експулсираните духовници: Когато се нарушава законодателството, има санкция

“Има доклад в ДАНС, който показва, че експулсираните духовници в Русия са извършвали неправомерни действия, които не съответстват на техния статут в България”, заяви премиерът акад. Денков.

“Когато някой извършва неправомерни действия, които не отговарят на българското законодателство, той трябва да бъде санкциониран”, каза още премиерът.

Относно думите на президента Радев по-рано, че урокът от Деня на Независимостта е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи и когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости се сменя националния ни интерес от страна на правителството, премиерът каза, че напоследък Радев говори неверни неща.

“Когато говори за изкривена история много често аргументите му се базират на изкривена история, а не на истинската история на България”, смята акад. Денков.

Относно думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че се прави опит да се “сложи ръка върху службите”, но президентът няма да го позволи, премиерът каза, че управляващите искат службите да служат на България.

“Това е, което през цялото време обясняваме. Самата дискусия относно службите се води в НС, аз не изразявам някакво отношение, защото дискусията трябва да е силно експертна. Експерти има в НС, те продължават да обсъждат и когато е необходимо ще вземат правилното решение”, каза още премиерът Денков, след което обясни, че 20-те закона, които са поставили при преговорите с ГЕРБ за съвместно управление, службите не са били част от тях. Той отказа да коментира дали оттеглянето на генерал Атанасов, съпредседателят на ДБ, от комисията за контрол над службите бе прибързано.

Относно думите на Борисов, че ДПС на практика е част от управляващата коалиция Денков каза, че няма нищо лошо кабинета да получава подкрепа от партии, които следват програмата.

Премиерът заяви, че при срещата му с хотелиерите и ресторантьорите се е стигнало до дискусия как да се изсветли бизнесът и всички да работят при едни и същи условия.

Акад. Николай Денков бе категоричен, че кабинетът не говори против институциите. “Ако проследите т.н. престрелки между нас и президентството ще видите, че те не идват от наша страна. Думите на президента, че кабинетът не е направил достатъчно да убеди Австрия и Нидерландия да влезем в Шенген е пример за изказване, което няма никаква основа. Всеки ден ние имаме разговори, преговори, които не ги обявявам”, коментира премиерът акад. Николай Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X