https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПеевски: Няма да има 20% ДДС за ресторантьорите, а Асен Василев да...

Пеевски: Няма да има 20% ДДС за ресторантьорите, а Асен Василев да забрави за доносниците

ДПС няма да подкрепи предложеното за възстановяване на 20-процентовата ДДС ставка за ресторантьорския и хотелиерския бранш, както и идеята за стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци. Това заяви пред БНР депутатът Делян Пеевски:

“Твърдо сме против, остават 9%”. Няма да го подкрепим за това нещо финансовото министерство”, каза Пеевски.

А за бонусите при сигнал за укрити данъци?

“И за това няма да го подкрепим. Това е една репресия, ще почнат едни измислени сигнали и ще има хора, които си подават сигнал след сигнал, за да вземат 10%. Това е смешно, няма да се случи”, категоричен беше депутатът от ДПС.

Между първо и второ четене на промените в Конституцията ще бъде решено дали ще има промяна на националния празник, каза още Делян Пеевски.

Той посочи обаче, че без подкрепата на ГЕРБ по-вероятно е датата да остане 3 март:

“Видяхме, че ГЕРБ се отказаха, тъй че, знаете накъде вървим. Без техните гласове не може да стане, тъй че, в общи линии, това ще отпадне”, коментира Пеевски.

Според Делян Пеевски нотариусът, издал нотариалния акт за собствеността на Руската църква в София, е извършил престъпление. Това е причината ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС да подадат сигнал до прокуратурата, която да установи дали има данни за престъпление:

“По нотариалните актове, досието, липсват документи как се е случило това. За нас е извършено престъпление, което трябва да се разследва от прокуратурата.

Ако се окаже, че няма документи за Руската църква, се надяваме прокуратурата да поиска разваляне на този нотариален акт и църквата да се върне в собственост на българската държава, на църквата или както вече се прецени от правителството”, коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X