https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГЕРБ е против идеята на Асен Василев за връщане на 20% ДДС...

ГЕРБ е против идеята на Асен Василев за връщане на 20% ДДС за ресторантите

ГЕРБ са против анонсираното предложението от министъра на финансите Асен Василев за връщане на ДДС ставката от 20% за ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Това заяви в парламента Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Тя упрекна Василев, че предложението не е съгласувано с тях:

“Нещо, което ние няма как да подкрепим поради факта, че сме поели ангажименти към нашите избиратели и няма как да ги излъжем. Още повече, такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без съгласуване с политическа партия ГЕРБ, за нас са абсолютно недопустими.

Така че, смятаме, че първо трябва да се възстанови диалогът с бранша, да се преразгледат предложенията на бранша. И чак тогава тепърва да се преценява дали по някакъв начин трябва да бъдат вдигани някакви ставки”.

Любен Дилов-син нарече предложението на Василев прибързано:

“Надявам се искрено, че министърът не го мисли сериозно. Защото, ако го мисли сериозно, ще срещне много респективно сериозна съпротива”.

Александър Иванов заяви, че ПГ на ГЕРБ е подкрепила при приемането на бюджета за 2023 г. голяма част от мерките за изсветляване на икономиката и повишаване на събираемостта на данъчните и осигурителните приходи.

По думите му всякакъв друг вид мерки, резки движения във връзка с повишаване на данъчни ставки не е обсъдено с ПГ на ГЕРБ и няма да бъде подкрепено.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X