https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новини65 години от създаването на армейската автошкола в Ловеч и шест десетилетия...

65 години от създаването на армейската автошкола в Ловеч и шест десетилетия от преместването й в Русе

С приемане на тържествен военен строй от началника на гарнизона подполковник Павлин Илиев утре в Русе ще бъдат отбелязани 65-годишнината от създаването на армейската автошкола в Ловеч и 60 години от преместването ѝ в крайдунавския град.

В честването, което ще се проведе от 11.00 часа на територията на Военно формирование 32420, намиращо се на ул. „Солун“ 2, ще участва и заместник областният управител Георги Георгиев.

По време на церемонията се предвижда награждаване на военнослужещи и отслужване на молебен за здраве и благоденствие от свещеници от Русенската света митрополия.

Веднага след това ще се проведе статичен показ на специализирана техника и въоръжение от Военното формирование. На място всеки ще може да разгледа бронетранспортьори, бронирани колесни машини „Гардиън“ и товарни автомобили с висока проходимост.

Ще могат да се видят автоматично стрелково оръжие АК-7,62; пистолет „Макаров“ и различни видове картечници. Целта е по този начин всеки да има шанса да се докосне до военната професия. Подготвя се и изложба, посветена на двете годишнини. Тя се осъществява с помощта на о.з. майор Евгени Алексиев.

Припомняме, че през годините Областната управа и Военното формирование са работили съвместно по редица казуси. Не веднъж от Военното формирование за съдействали при справянето с кризи от невоенен характер, като наводнения и тежки снеговалежи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X