https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИва Митева: Това е политическа репресия, идваща от ГЕРБ

Ива Митева: Това е политическа репресия, идваща от ГЕРБ

Бившият председател на парламента Ива Митева не стана депутат, а се върна на работа в администрацията на парламента и преди 2 дни беше съкратена. Тя заяви пред bTV, че подозира за политическа репресия, идваща от ГЕРБ.

„Януари месец разбрах че Вежди Рашидов е образувал производство срещу мен и реших малко да преосмисля нещата и да видя накъде да тръгна. Той образува дисциплинарно производство срещу мен. Назначава се вътрешен одит. Решението на доклада на одита е много смешно. Най-интересното, е че правят одит като председател на парламента и паралелно с това като директор на дирекцията, което е пълно безобразие“, каза Митева.

Тя подозира, че в основата са народни представители от ГЕРБ.

„Рашидов преди това нееднократно ми е казвал, че е доволен от мен как работим по законите. А депутат вече в 49 парламент от „Има такъв народ“ го е попитал директно в очите защо води дисциплинарно производство срещу мен. Той първо отрекъл след това е казал: „Защо я защитаваш, тя нали вече не е от ИТН“, и след това е казал: „Тя е твърде независима и неуправляема“. Значи независимите хора не се ценят вече ли. Виждам Рашидов сега обикаля студията предвид неговото напускане от парламента. Аз го призовавам да каже кой го накара да образува това дисциплинарно производство срещу мен. Предполагам народни представители от ГЕРБ“, коментира Митева.

Тя твърди и че има големи финансови нарушения, свързани с бившия председател на НС Цвета Караянчева, но не пожела да влиза в подробности.

„Нарушенията са свързани с изграждане на пленарната зала, с хранителния комплекс, нова пленарна зала, която струва над 20 милиона лв., няма дори озвучаване, и система за гласуване“, заяви Митева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X