https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова предупреждава за продоволствена криза

Нинова предупреждава за продоволствена криза

За продоволствена криза и проблеми с транспортните коридори за доставка на горива заради военния конфликт в Близкия Изток, предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше на посещение в Благоевградска област. За първи път тя коментира и конкретните мотиви на готвения втори вот на недоверие към правителството.

Две са заплахите за България в контекста на военните конфликти в региона, които ще бъдат тежки и продължителни, каза Нинова. Едната е миграционната вълна, която е неизбежна, а другата е продоволствена криза, за която управляващите не правят нищо, смята лидерът на БСП:

“Цените на горивата тръгнаха нагоре – за два дена с 5%. Неминуемо оскъпяване на всичко – на ток, на стоки, на хляб, на транспорт, на всичко. Ще стигне до всяка къща и до всяко семейство”.

“Ако бяхме на тяхно място, щяхме да искаме пълен преглед на държавния резерв. За колко дни имаме горива – по закон трябва да имаме поне за 90 дни, за колко дни имаме лекарства, храните, основните храни. Да се планира отсега, а не да ни изненада в последния момент. Да не забравяме, че идва зима”, посочи тя.

Мотивите за втория вот на недоверие към правителството за провал на политиката по сигурността в момента се обсъждат с другите опозиционни партии в парламента.

Корнелия Нинова и изрази убеденост, че подписите ще бъдат събрани в кратък срок:

“Състоянието на границите и защитата на границите, засилващите се очаквания за миграционна вълна и липсата на реакции от страна на българските управляващи. В сигурността включваме политиката по отношение на отбраната, обезкостяването на българската армия, вътрешната сигурност, битова престъпност, несигурност по пътищата, убийства. Ще ги видите мотивите, нека ги прегледат и другите две партии, към които сме се обърнали. Подписите се събират и ще ги внесем”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X