https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБСП иска новия вот на недоверие към кабинета да е преди местните...

БСП иска новия вот на недоверие към кабинета да е преди местните избори

“Надявам се вотът на недоверие към правителството да бъде внесен преди изборите”, каза пред журналисти в Сливен лидерът на БСП Корнелия Нинова и добави, че от партията са готови напълно с мотивите.

“Двете партии, към които се обърнахме – “Има такъв народ” и “Възраждане”, направиха своите предложения, събрали са и подписи, посочи тя. Единственият открит въпрос е мнението на Костадин Костадинов, че вотът трябва да бъде след изборите. Предстоят разговори, в които ще се убеждаваме взаимно, че е по-добре това да стане сега”, допълни тя.

Според Нинова вотът трябва да бъде внесен час по-скоро и заради войната в Израел.

“Управляващото мнозинство действа неадекватно”, смята тя. “Изказването на Тодор Тагарев, че с 50 души на границата ще спре гигантската вълна миграция, която се очаква, е несериозно.”

Помолена да коментира тегленето на нов държавен дълг, Нинова заяви, че от БСП още при разглеждането на бюджета през юли, са гласували против. Според социалистите не бива да се увеличава дългът на България и са предупредили, че ще се отвори дефицит в бюджета през октомври.

“Не е редно дефицитът, който е предизвикан от непостъпване на предвидените средства по Плана за възстановяване и устойчивост, да се попълва със заеми. Редно е да се попълва с повишена събираемост, борба с контрабандата, “сивия” сектор и т.н.”, коментира Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X