https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДемерджиев: Калин Стоянов да подаде оставка

Демерджиев: Калин Стоянов да подаде оставка

“Виждам, че се разплитат някои сценарии. Чак след като му се поиска оставката, министърът започна да говори за погром и благодарение на усилията, очевидно и неговите, бил предотвратен този погром. Очевидно е, когато в такава ситуация си на кино, означава, че нямаш никаква представа за отговорността, която носиш като министър” заяви бившият вътрешен министър в служебното правителство Иван Демерджиев в ефира на Нова нюз.

Той коментира дали е имало полицейско насилие на протеста на футболните фенове в четвъртък, и скандала между Кирил Петков и Калин Стоянов тази сутрин по Нова тв на тема чие е МВР.

“ПП-ДБ с действията си позволиха някой друг да си направи изборите, дали са ГЕРБ или ДПС, нека да кажат тези, които са създавали правителството”, добави Демерджиев.

“Калин Стоянов трябва да си подаде оставката и да понесе политическата отговорност за това, което става пет месеца, но по-големият въпрос е имали в това правителство пилот. Видяхме с каква страст Пеевски и Борисов защитиха вътрешния министър и пренесоха проблема върху министъра на спорта. Стоянов подцени обстановката”, каза още бившият вътрешен министър. “Ако си беше свършил добре работата, той нямаше да е на кино”, продължи Демерджиев.

Що се отнася до филма, той обясни, че с него всъщност се е откривала “Киномания”.

“За този министър да е на кино е по-важно от това да бъде в МС, да бъде на терен при хората, очевидно има други цели”, смята предшественикът му.

“Очевидно Денков няма правомощията, няма силите да влияе. Видяхме го с министъра на електронното управление, видяхме го и с вътрешния министър, колко ли още министри ще се осветят”, попита Демерджиев. Според него “ще бъдем свидетели на още подобни скандали”. Той е на мнение, че Денков нямало да подаде оставка.

“За съжаление, кадрите ни върнаха в 2020-а”, смята Демерджиев. Според него обувките на вътрешен министър не били за Калин Стоянов.

“Спрях да говоря с него, когато ми говореше едно, а правеше друго. Нямам какво да си говоря с човек, който не е последователен и не може да взима решения” заключи Демерджиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X