https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГеорги Гьоков призова президента да покаже предложенията си за промени в Конституцията

Георги Гьоков призова президента да покаже предложенията си за промени в Конституцията

“Не знам колко хора са сменени във властта и не са предизвиквали такива скандали. Търговията беше между избор на председател, подуправител и бюджета на НЗОК и директора на “Пирогов”. Това са неразбории в сглобката”, заяви депутатът от БСП Георги Гьоков в ефира на Нова нюз.

“Това правителство цялото трябва да си ходи. Като се започне от министър Тагарев. Това правителство не решава проблемите на българите, денонощно се тресат скандали. Единственото, което се случва е пазарене”, обясни Гьоков.

Той заяви, че би писал оценка две за първите шест месеца на правителството.

“БСП има виждания за Конституцията. Когато дебатирахме, ние не знаехме кое ще остане и кое не, за да поставим нашите позиции. Отправихме призив към президентската институция, които казаха, че имат проект за Конституция. Ако там има нещо читаво да го направим като наше предложение”, посочи още депутатът от БСП.

Гьоков обяви, че БСП организират среща с конституционалисти във вторник.

“Искаме да чуем и тяхното мнение. Поканили сме и правосъдния министър. Искаме да чуем мнение на експерти, не мнението на тези аматьори. Конституцията има проблеми в съдебната власт – нямат воля хората в системата. Там трябват промени, но това, което се предлага от управляващите не е читаво. Един от най-големите проблеми е, че ще остане двойното гражданство. Чий интерес ще защитава един гражданин на чужда държава”, каза още той.

По думите му има намаление на цените на горивата. И добави, че не трябва да отменяме дерогацията, защото ни намаляват цените.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X