https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев: Днес ние променяме енергийната карта на Европа

Румен Радев: Днес ние променяме енергийната карта на Европа

“Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност”, каза държавният глава Румен Радев на церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш. Радев е на работно посещение в Сърбия, по покана на своя сръбски колега Александър Вучич. По-рано днес двамата имаха двустранна среща.

“Изпращаме една успешна и ползотворна година, в която нашите страни – Сърбия, България, Азербайджан, дадохме пример за последователна работа и отдаденост, за едно по-сигурно бъдеще”, каза Радев.

Той припомни, че през февруари, заедно с Вучич, поставиха начало на строителните дейности на българска територия по изграждане на интерконектора между двете държави и добави, че през април с президента на Азербайджан Илхам Алиев са дали началото на инициативата „Солидарити ринг“.

“Днес не просто свързваме нашите газопреносни мрежи, интерконенкторът е символ на нарасналите технологични способности на нашите страни, на успешното сътрудничество, посочи държавният глава. Заедно, с обща воля, можем да постигаме икономически успехи, да работим за по-добро бъдеще”, каза още президентът Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X