https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДесислава Атанасова подаде оставка, Борисов застава начело на ГЕРБ в НС

Десислава Атанасова подаде оставка, Борисов застава начело на ГЕРБ в НС

Десислава Атанасова е подала оставка като депутат от ГЕРБ-СДС в НС. Оставката ѝ ще бъде гласувана като първа точка утре в Народното събрание.

Атанасова бе избрана от парламента за член на Конституционния съд (КС) в петък. За да бъде приета оставката ѝ, тя следва да се гласува от Народното събрание (НС).

За да може да заемат новите си длъжности, тя и Борислав Белазелков следва да положат и клетва. Тя е насрочена за петък. Президентът Румен Радев обаче атакува избора им пред КС и призова клетвата да се отложи до решаване на спора.

Справка в сайта на НС показа, че днес се е осъществила и смяната на председателя на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Вместо Десислава Атанасова водач вече е Бойко Борисов, който е и реалният лидер на групата.

Десислава Атанасова е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Нейното място най-вероятно ще заеме сегашният зам.-председател на комисията от ГЕРБ Маноил Манев. Атанасова е член и на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X