https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИнициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" обедини младежки организации

Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” обедини младежки организации

В Общински младежки дом – Русе се проведе среща на младежки организации, които се обединиха в една обща цел – да обсъдят възможностите подрастващите и възрастните да бъдат предпазени от „модерните” психотропни вещества. Събитието е част от поредицата срещи, които инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” започна преди 1 година. Тя се осъществява от журналиста Румен Николаев, който дава нейното начало, силно повлиян от историята на баща с 13-годишна дъщеря, зависима от наркотици.

Събитието беше открито от Румен Николаев, който представи подробности за дейностите, свързани със самата инициатива, както и регламента на конкурса, свързан с нея – „Аз и моето семейство – успешни в предизвикателствата на новото време”. Водещи на срещата бяха представители на Младежкия парламент и Българския младежки Червен кръст-Русе (БМЧК). Присъстваха над 60 доброволци от червенокръстката организация, Младежкия парламент, клуб „Интеракт”, Скаутски клуб „Приста” и католическата организация „Каритас”.

На срещата беше направена ретроспекция на извършеното до момента. Всяка от организациите сподели с какво са подпомогнали инициативата – раздадени са около 500 плаката, посетени са родителски срещи във всяко училище и са раздадени над 8 000 флайера, осъществено е участие в хепънинг, кръгли маси и др.

Провеждането на срещи със специалисти в часа на класния ръководител, създаването на тематичен канал в YouTube и прожекция на различни филми пред ученици, свързани с проблемите на наркозависимите, бяха само част от предложенията на участниците в срещата относно бъдещи инициативи. Беше обсъдена идеята и за създаване на събития, свързани с превенцията и провокиращи заинтересованост от страна на родителите. Присъстващите се обединиха около мнението, че най-добрият начин за справяне с проблема сред подрастващите е пълноценно запълване на свободното им време чрез участието им в разнообразни и качествени младежки, спортни и културни дейности.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X