https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВ Русе обявиха война на дрогата с плакати

В Русе обявиха война на дрогата с плакати

Доброволци от Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе, заедно с представители на Българския червени кръст, Превантивно информационния център по наркотични вещества към Община Русе и Ротаракт клуб Русе разпределиха районите в русенско, където до края на седмицата ще разпространят 1000 плаката, привличащи вниманието на гражданите по наболелия проблем с разпространението на наркотични вещества сред подрастващите. Дейността е част от инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” и тя бе подкрепена от областния управител Анатоли Станев. След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе във Facebook страница на инициативата и да се запознае с публикуванте в нея материали.

В срещата участваха експерти на Областната администрация, началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, директорът на Общинския младежки дом Красимира Николаева, журналистът Румен Николаев, а също и представители на Университетска болница „Медика-Русе“.

Те заедно с доброволците обсъдиха и коментираха следващи стъпки в рамките на инициативата, които да покажат на обществото сериозността на проблема с разпространението и употреба на наркотици. В дискусията бе отново потвърдено, че почти всички ученици са наясно кой в класовете употребява и/или разпространява дрога. Остава обаче отворен въпросът защо въпреки това не се вземат адекватни мерки това да се прекрати. Сред направените предложения бе в началото на лятото да се проведе хепанинг или фестивал, който да се ангажира с темата. Лансирана бе и идеята да се правят срещи на живо с хора, пострадали от употребата на дрога, а също и да се представят клипове и филми, разкриващи последствията от наркотиците.

Обмисля се и насърчаване в някои от часовете в училище да влизат блогъри или известни русенци, които да говорят за сериозността на проблема пред подрастващите. „Училището и родителите обаче остават основните лица, които трябва да следят и говорят за вредата от растящата сред тийнейджърите пандемия и последствията от нея“, коментираха участниците в срещата. Те за пореден път се обединиха около целта възможно повече русенци да разберат сериозността от последствията от употребата на наркотици, особено на амфетамини и метамфетамини.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X