https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИнформационна кампания в Русе напомни за вредите от наркотиците

Информационна кампания в Русе напомни за вредите от наркотиците

Информационна кампания в Русе напомни за вредите от упойващите и психотропните вещества. Поводът е утрешният Международен ден за борба със злоупотребата и с незаконния трафик на наркотици, а идеята на инициативата „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“.

На шатра в центъра на града доброволци от Общинския младежки дом, Младежкия парламент и местната организация на Българския червен кръст, както и служители от Регионалната здравна инспекция разясняваха последиците и вредите от употреба на различни психотропни и упойващи вещества.

В кампанията се включиха и учители и седмокласници от Математическата гимназия „Баба Тонка“ и основните училища „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“ и „Отец Паисий“. Най-атрактивна за учениците се оказа демонстрацията с алкоочила, с които се симулира въздействието на наркотици и алкохол на централната нервна система.

БТА припомня, че това е поредна подобна акция на инициативата „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“, която по-рано този месец организира съвместно с Общината в крайдунавския град масов празник, в който деца и родители се противопоставиха на вредните навици и наркотиците с активен спорт.

„За втора поредна година направихме и мащабна анкета сред повече от 5500 ученици и 4400 родители. Резултатите, макар и непредставителни, показват тревожен ръст на употребилите психотропни вещества сред подрастващите. Използвахме случая, че утре е Международният ден за борба със злоупотребата и с незаконния трафик на наркотици, за да напомним за пореден път на русенци за тази коварна пандемия, която взема все по-застрашаващи размери“, каза за БТА идейният организатор на инициативата „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“ Румен Николаев.

Той благодари за участието на Регионалното управление на образованието и всички институции и организации. Подкрепа на кампанията оказаха и директорът на Областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Пламен Първанов и неговият заместник-комисар Дими Иванов.

„Изразявам своето уважение към това, че за вас предизвикателството за борба с наркотиците се е превърнало в мисия. Тази тема и проблем трябва да бъдат поставяни и дискутирани постоянно“, каза старши комисар Първанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X