https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Възраждане" и ИТН започват серия жалби до Конституционния съд срещу решения на...

“Възраждане” и ИТН започват серия жалби до Конституционния съд срещу решения на парламента

Със серия от жалби до Конституционния съд срещу решения на парламента заплашиха от “Възраждане” и “Има такъв народ”. Двете опозиционни партии са ядосани на управляващите, че прокарват извънредни точки в дневния ред и че приемат закони наведнъж на две четения.

Първото им искане ще е за обявяване на противоконституционна практиката на Народното събрание да приема закони на две гласувания в едно пленарно заседание, въпреки че депутати са направили заявки за предложения за промени в текстовете между първо и второ четене.

“Има един много хубав израз – внимавай какво си пожелаваш. Пожелаха си нови, техни хора ва Конституционния съд, те пожелаха да влязат вътре и сега ние ще им организираме работа. Обикновено Конституционният съд прави едно дело на три години и е много приятно място за почивка и пенсия. Този път КС ще поработи, защото всяко едно противоконституционно действие на управляващата сглобка ще отива там за решение. Започва поредица от сезирания, ще има и следващата седмица. Не че ние от опозицията толкова искаме да се заяждаме, а просто онези некадърници вътре постоянно нарушават конституцията с техните решения”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X