https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора„Възраждане“ организира протест пред сградата на Конституционния съд

„Възраждане“ организира протест пред сградата на Конституционния съд

“„Възраждане“ организира утре от 9:00 часа протест пред сградата на Конституционния съд във връзка с насроченото заседание на Конституционния съд”, съобщи пред журналисти в парламента Костадин Костадинов.

“Ние очакваме на заседанието да бъде погазено желанието на 604 хиляди българи да се свика референдум за запазване на българския лев”, добави Костадинов. Той подчерта, че хората, които са погазили Конституцията в Народното събрание, сега се готвят да направят това и в Конституционния съд, визирайки избора на парламента за конституционни съдии – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

“Утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция, че демокрацията в България трябва да бъде защитена от престъпниците в тоги”, добави Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” каза още, че подготвят с европейските си партньори петиция, която да бъде внесена в ЕП, и очаква въпросът със запазването на лева след изборите за Европейски парламент, да бъде поставен на най-високо ниво.

“Този въпрос тепърва ще се разгаря”, заяви Костадинов и добави, че от “Възраждане” ще подготвят хиляди брошури и плакати и срещи във всяко населено място на страната.

На въпрос за връзки на бившия главен прокурор Иван Гешев и Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, с Мартин Божанов – Нотариуса, за чието убийство, по-рано днес парламентът гласува създаването на временна комисия, Костадинов обясни, че точно затова са подкрепили предложението да се разгледат връзките не само на Божанов и всички, участвали в неговата престъпна група, но и на всички останали и на първо място Пеевски, разбира се.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X