https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНиколай Денков: Подписваме споразумението със земеделците в понеделник

Николай Денков: Подписваме споразумението със земеделците в понеделник

“Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, която беше съдържателна и задълбочена. Имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да го подпишем”, заяви министър-председателят Николай Денков на съвместен брифинг с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерски съвет.

“Имаме разбирателство по трите вида точки от декларацията, която бяхме поставили предварително”, потвърди председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Той увери, че се спират ефективните протестни действия от понеделник нататък.

“Ще се изготви текст на споразумение между нас като представители на бранша и министър-председателя, който ще бъде одобрен от всички и да бъде разписан”, каза още председателят на НАЗ.

Костадин Костадинов от Българската аграрна камара обясни, че ще бъдат постигнати ставките от миналата година.

“Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността, но най-много искам да благодаря на премиера, че всички наши срещи се провеждаха след това и с него. Видя се, че никой няма да бъде ощетен, благодарение на екипа на министерството на земеделието, както и на фонд “Земеделие”, който днес изплаща 100 млн. лв. към земеделските производители по план”, каза земеделският министър Кирил Вътев.

От Браншовата камара “Плодове и зеленчуци” добавиха, че днес са поставени в по-дългосрочен аспект визия за развитие на българското земеделие с разширяване на допълнителни закони, с които ще се гарантира целостта, развитието и възраждането на българското земеделие, за да може то да бъде устойчиво през следващите години.

“Средствата се осигуряват от бюджетите на министерството на земеделието и на Държавен фонд “Земеделие”. Не се налага да се взимат средства от други сектори. Средствата се осигуряват от преобразуване на вътрешни бюджети, без това да засяга други мерки, които вече са планирани”, обясни премиерът Николай Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X