https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПравителството подписа споразумение с част от земеделците, добавиха нова точка

Правителството подписа споразумение с част от земеделците, добавиха нова точка

Министър-председателят Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и част от земеделски производители подписаха споразумение между правителството и сектора.

“Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Имаше добавена една-единствена точка в споразумението, а именно, че ще има сформирана група, която ежемесечно ще проследява какво е изпълнението на споразумението и ще обсъжда всички въпроси, които изглеждат важни от гледна точка на развитието на сектора”, заяви министър-председателят акад. Николай Денков след среща с представители на браншови земеделски организации по време на брифинг в Министерски съвет”.

“В тази работна група ще участват и представители на други браншови организации, които пожелаят”, добави земеделският министър Кирил Вътев.

„Днес подписахме важно споразумение, което касае всички земеделски производители. Днес финиширахме един тежък процес, продължил един месец. Благодарим за разбирането”, коментира председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

От браншовите организации благодариха на всички замесени и изразиха надежда, че свършеното ще е в полза на всички земеделци.

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Георги Тахов обясни, че това е нещо ново, почнало се от нулата и са стигнали дотук.

“Много са важни законите, надявам се до края на година да се изпълнят всичките”, добави той.

Дотук се стигна в петък след поредната срещу между фермерите и правителството, когато стана ясно, че вече има разбирателство по трите вида точки от декларацията, която бяха поставили предварително от Българската аграрна камара.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X