https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетков: На никой не му трябват избори

Петков: На никой не му трябват избори

“Емоцията свърши, нека да се успокоим и да седнем на масата”, призова съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод напрежението в сглобката, увеличило се още повече и след предложението за подписване на меморандум.

“На никой не му трябват избори”, допълни Петков.

“Истината е, че трябва да направим крачка напред в промяната на всички тези институции, за които всички българи искат отдавна. Нека да творим този меморандум или просто от ГЕРБ да предложат друг текст. Но трябва всички да се откажем от политическото начало в регулаторите. Искаме ли да слушаме за следващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не, не искаме, ами тогава да направим реална реформа в правосъдната система, което означава всички ние да се откажем от контрол във Висшия съдебен съвет. Искаме ли да имаме служби, които да защитават, българския интерес, а не непрекъснато да хващаме някакви чужди влияния в тях? Като не искаме всички тези неща, нека да се успокоим, да седнем на масата и да видим какъв е механизмът, който да гарантира на хората тези резултати”, допълни Петков.

По думите му обществото вече не може да понася поредните измислени истории, които им се сервират, “хората просто искат да видят, че техния живот се променя”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X