https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЧервеният пират: Намерих иззетите от мен телефони в кошче за боклук

Червеният пират: Намерих иззетите от мен телефони в кошче за боклук

Скитникът, известен с прозвището Червения пират, се изправи пред съда. Софийският районен съд го остави в ареста.

35-годишният Илко Захариев е обвинен за отправяне на заплахи до политици и магистрати.

„Преди да ме арестуват, намерих двата телефона в столичен мол, в кошче за боклук. Взех ги и ги дадох на сервиз в „Лозенец“, за да си купя четки и материали. С престъпления не се занимавам. По цял ден се занимавам с математика, рисуване – това което съм учил“, каза Захариев.

„Моето убеждение е, че той не е съпричастен към деянието. В него са намерени устройства, но от моя подзащитен разбрах, че малко по-рано ги е намерил в столичен мол. Страда от психиатрично заболяване“, заяви неговият адвокат.

Той допълни, че не е запознат с твърденията, че направил самопризнания.

Илко Захариев е от Сливен и води скитнически начин на живот в столицата. Според разследващите полицаи има достатъчно доказателства, че именно той е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Събрани са доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности. Прозвището Червения пират е взето от негови имейли, предаде bTV.

Установено е, че той е автор и на бомбени заплахи в училища и молове. 20 съобщения със заплахи е изпратил и до Агенция „Митници“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X