https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДелегатите на Конгреса на БФС се регистрират при засилено полицейско присъствие

Делегатите на Конгреса на БФС се регистрират при засилено полицейско присъствие

Изборният извънреден конгрес на Българския футболен съюз се провежда днес, 15 март, в столичния хотел “Маринела”. Пред него има засилено полицейско присъствие и делегатите минават през щателни проверки.

Конгресът започна с едноминутно мълчание в памет на патриарх Неофит. След това бяха почетени и починалите футболни деятели в последните месеци. След това Борислав Михайлов обяви Конгреса за открит.

Завърши регистрацията на делегатите, които са около 500 човека, а самият Конгрес трябва да започне в 10:30 часа. Първи от кандидатите за поста на Борислав Михайлов, чиято оставка трябва да бъде приета днес, пристигна Петьо Костадинов. След това дойдоха Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Михаил Касабов. Наско Сираков отказа да говори пред медиите пред хотела, като беше лаконичен, че Левски днес щял да гласува за Левски.

Конгресът ще премине в следния дневен ред:

1. Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г.

2. Финансов отчет за 2022 и 2023 г.

3. Разглеждане на жалби до Общото събрание.

4. Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС.

5. Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

6. Избор на Президент на Сдружение „Български футболен съюз“.

7. Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение „Български футболен съюз“.

Президентът Михайлов пристигна последен в залата в хотел “Маринела”. Близки до него съобщиха, че е болен в последните дни и пристига в залата единствено, за да открие събранието и да прочете доклада на Изпълкома в последните две години.

Стилиян Петров, заяви, че не вижда нищо лошо в снимката си с бившия премиер Бойко Борисов. Той я публикува в своята страница в социалните мрежи ден преди Конгреса на БФС за избор на нов президент. Петров е част от щаба на един от фаворитите за поста – Димитър Бербатов.

“Аз заставам с лицето си пред всички вас. Не крия неща. Това, че имаш приятели и играеш футбол, имаш различни взаимоотношения, това не означава абсолютно нищо. Аз съм такъв човек”, заяви Стилиян.

Бербатов пък заяви, че влиза на Конгреса с усещането за победа. Голмайсторът на националния ни отбор за всички времена вярвал, че футболната общност иска ново начало и се надява то да бъде поставено днес.

“Докарахме битката до днешния ден и съм изключително горд и доволен от екипа. Затова казах, че каквото и да се случи, ние ще ходим с високо вдигнати глави, защото направихме всичко прозрачно и направихме така, че футболните клубове и обществеността да осъзнаят, че наистина трябва тази промяна в българския футбол, защото всичко има начало и край. Надявам се днес да се сложи край на това, което беше преди, за да започне нещо ново и да се гради”, заяви на влизане Бербатов.

Кандидатите за поста са седем: Димитър Бербатов, Георги Иванов – Гонзо, Михаил Касабов,  Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X