https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБербатов вече официално е кандидат за президент на БФС

Бербатов вече официално е кандидат за президент на БФС

Лицето на футболната опозиция в последните три години – Димитър Бербатов, бе официално издигнат за президент на БФС преди конгреса на 15 март. Кандидатурата му беше предложена от управителния съвет на четвъртодивизионния “Пирин” (Гоце Делчев) и вече е внесена в деловодството на футболния ни съюз.

По този начин Бербатов ще има възможност за втори път да се пробва за най-високия пост в българския футбол, след като вече веднъж загуби срещу Борислав Михайлов след балотаж по време на изборния форум на 12 октомври 2021 г. Отделно Бербатов свика конгрес на 18 март 2022 г., на който участваха само клубове от опозицията и там бе избран за президент. От БФС обаче не признаха тази сбирка и прекратиха членството на почти всички участвали клубове. В момента и двата конгреса се обжалват – първият от опозицията, а срещу този на Бербатов има искове от хора от ръководството на БФС.

Самият Бербатов неколкократно даде уверения, че ще признае резултатите на следващ конгрес на футболния съюз, ако гласуването е честно и всички съдебни дела до момента ще загубят стойност.

Той сега стана третият официален кандидат за поста, овакантен след повторната оставка на Борислав Михайлов, подадена на 27 ноември м.г. Преди него “Славия” издигна и.д. президент на БФС Михаил Касабов, а четири клуба видяха своя кандидат в лицето на техническия директор на футболния съюз Георги Иванов-Гонзо.

Димитър Бербатов обаче съзря конфликт на интереси, тъй като Касабов и Иванов ще продължат да изпълняват функциите си до конгреса на 15 март. “Има конфликт на интереси под някаква форма. Тази неща трябва да бъдат изчистени, за да се проведе конгресът по честен и демократичен начин. В крайна сметка, ако работиш в БФС и в същия момент се кандидатираш за президент, това означава, че трябва да излезеш от структурите на БФС, за да покажеш, че няма да си в организацията на конгреса и да дърпаш нещата към себе си”, коментира Бербатов вчера в Пловдив. Той и един от съмишлениците му – Стилиян Петров, в момента са на обиколка из страната, за да се срещат с представители на клубове и да обсъждат програмата и намеренията си за бъдещето на футбола у нас.

Други четирима души също са изразили намерение да се кандидатират – собственикът на “Локомотив” (Пд) Христо Крушарски, бившият национал Илиян Стоянов, юристът Манол Иванов, който е син на легендата на “Левски” Александър Манолов, а четвъртият е специалистът по спортно право Георги Градев. Последният вчера намекна, че сред кандидатите ще е и друг бивш национал – Гошо Гинчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X