https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСачева: От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде...

Сачева: От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана

“От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана”, каза в предаването “Здравей, България” по Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно”.

“Това, което ние поставихме като изискване още в началото, е да се търсят 2/3 мнозинство, но това да бъде с изключение на БСП. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат само заедно да търсят това мнозинство, нито една от двете групи не може да търси поотделно мнозинство”, обясни Сачева.

По думите й Кирил Петков е съгласувал този текст с Делян Пеевски.

“Има хора, които работят основно за маркетинг и пиар, и които отклониха държавата от основните политики”, заяви тя.

Тя категорично каза, че няма да има преговори за втори мандат.

“Самият факт, че когато стигнахме съвсем близо до споразумение, непрекъснато се вкарвахме в нови условия. По принцип ние не вярваме на Асен Василев и от самото начало казахме, че той е противоречива фигура. Абсурдно е да говорим за каквото и да е било правителство, в което участва Асен Василев”, категорична бе Сачева.

“Който иска да има правителство, който мисли за България, трябва още днес да излезе, да направи публично изявление, да седне на масата за преговорите и съответно да се гласува кабинет”, обясни още тя.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X