https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАсен Василев: Мария Габриел не може и не трябва да бъде премиер...

Асен Василев: Мария Габриел не може и не трябва да бъде премиер на България

„Ако Мария Габриел се е почувствала засегната в лично качество, може да се извиня. В качеството ѝ на кандидат за министър-председател – това, което тя направи, е недопустимо“, каза в предаването „Лице в лице“ министър на финансите в оставка и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

По време на изявлението на ПП-ДБ от 19 март той определи Габриел като „красивото лице на мафията“.

„Щеше да е честно да каже при президента, че съставът не е съгласуван. Тя го обяви с идеята, че съставът е съгласуван, приет. Това не е честно поведение към българските граждани. В качеството ѝ на кандидат за министър-председател постъпката ѝ е недопустима. Тя показа липса на лидерски качества, липса на възможност да запазиш хладнокръвие под голямо напрежение, липса на възможност да устоиш на натиск. На кандидата за министър-председател Мария Габриел не се извинявам. На жената Мария Габриел, ако е засегната, се извинявам“, допълни той.

„Не сме ставали от масата на преговорите. От ГЕРБ-СДС станаха. Не разбрахме откъде дойде цялото това бързане. Конституцията даваше цяла седмица. Това, което се случи с този първи мандат, не можех да повярвам. Такова нещо не се беше случвало. Мария Габриел ще го изтегли ли този кабинет? Според мен Мария Габриел не може и не трябва да бъде премиер на България“, подчерта Асен Василев.

„Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е невъзможен. Трябва да гледаме към втория мандат“, категоричен бе той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X