https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНоровирус е причина за натравянето на учителите и учениците от Тимишоара

Норовирус е причина за натравянето на учителите и учениците от Тимишоара

Изследвания, извършени от Дирекцията за обществено здраве в окръг Тимиш, Западна Румъния, показаха, че трима от учениците, които вчера пристигнаха в болницата в Тимишоара с болки и симптоми на интоксикация, са заразени с норовирус. Инфекцията може да се разпространи чрез пиене на заразена вода и храна, но може да се предаде и чрез директен контакт от един човек на друг, съобщи Диджи24.

“Всички имаха едни и същи симптоми: болки в корема, повръщане, някои от тях бяха с диария. Първоначално мислехме, че става дума за отравяне, но след като видяхме, че при много от тях се проявява треска, започнахме да клоним към инфекциозна патология, вероятно вирусна”, коментира Михай Гафенку, медицински директор на детската болница “Луис Цуркану” в Тимишоара.

„Бяха взети пет водни проби, както от мрежата, така и от диспенсърите за вода, разположени в помещенията на учебното заведение, които по-късно бяха запечатани и спрени от употреба. Във всички училища в града са взети мерки за защита на децата. На учениците са раздадени маски, които да носят в клас и в час”, информира говорителят на Дирекцията за обществено здраве в Тимиш Корнелия Бубату.

Десетки ученици и учители от национален колеж „Константин Дяконович Лога“ в северозападния румънски град Тимишоара се озоваха в болница вчера със симптоми на натравяне. Днес и утре занятията в учебното заведение се провеждат онлайн.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X