https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноСърна препуска по централните булеварди в Русе

Сърна препуска по централните булеварди в Русе

Сърна препуска по един от централните булеварди в Русе. Видео с необичайната картина се превърна в хит в социалните мрежи.

Божидар Балтаджиев разказва, че се е прибирал към дома си по обичайния си маршрут, когато изненадващо усетил страничен удар по колата си. Спрял за да разбере какво се случва и тогава пред автомобила изскочила сърна.

„Нито имаше нещо на колата, нито на сърната. И тя си тръгна да бяга напред и аз изчаках, изчаках, изчаках и като тръгнах, вече я настигнах и тогава извадих вече телефона да заснема какво се случва. По никакъв начин не съм искал да нараня животното. Нито съм го удрял, нито съм го натискал“, разказва Божидар Балтаджиев.

Сърната бягала по булеварда близо половин километър, след което прескочила разделителната лента и се скрила в близкото междублоково пространство. Според специалисти, появата на подобно животно се дължи на многото изоставени вилни зони покрай Русе. Липсата на човешко присъствие и контрол над растителността е идеална среда за развъждането на сърни, лисици, белки и дори диви прасета.

„Вероятността, то там да се е било укрило и да е намерило някаква заплаха, да се е уплашило и в паниката си да е влязло в градската среда. За хората не е опасно и при оставяне на спокойствие на едно такова животно, то ще се върне във горската си среда, която му е естествената“, посочи Милен Серафимов- Горско стопанство – Русе.

Специалистите съветват също, ако някой забележи подобно диво животно в градска среда, да подаде веднага сигнал на телефон 112 или да се обади в общината.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X