https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаКостадинов: Този Европейски съюз трябва да бъде предоговорен и нашето членство в...

Костадинов: Този Европейски съюз трябва да бъде предоговорен и нашето членство в него също

“Този Европейски съюз трябва да бъде предоговорен и нашето членство да бъде предоговорено в него, в противен случай трябва да организираме референдум за напускане”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов преди началото на днешната международна конференция “Новите лидери на Европа”, организирана от партията в София.

„Целта на тази конференция е да дадем ясна заявка, че сегашната политика на Европейския съюз и европейските елити повече не може да бъде продължавана. Тя е вредна, тя е опасна, както за нас българите, така и за европейската цивилизация. В момента политиките на Европейския съюз се явяват най-големите заплахи за бъдещето на Европа. Неслучайно сме нарекли нашата конференция „Новите лидери на Европа“. Тук са хора, които не се притесняват това, което мислят, независимо от реакцията на елитите, които в момента държат властта“, посочи Костадинов.

„Повече така не може. Готови сме да вземем властта и управлението в свои ръце, всеки – в собствената си държава, в името на европейската цивилизация, която, за съжаление, е заплашена от най-различни видове политики – като започнем от мигрантските и стигнем до политиките, поощряващи войната в Украйна“, каза лидерът на „Възраждане“.

Костадинов посочи още, че целта на партията за предстоящите европейски избори ще бъде да стане „фактор в Европейския съюз“.

На въпрос колко евродепутатски места може да спечели формацията на вота, той отговори: „Ние работим за това да спечелим изборите, нашата цел е първото място. Колко точно ще имаме, зависи само и единствено от българските избиратели. За мен по-важният въпрос е колко български избиратели ще излязат да гласуват, защото в момента, заради всички грозни скандали, е много сериозна вероятността избирателната активност да спадне още повече“.

Костадинов коментира и предстоящия местен вот. „Крайно време е България да има българско, а не евроатлантическо правителство“.

На днешния форум участват представители на сродни на “Възраждане” политически формации от Гърция, Молдова, Нидерландия, Словакия, Сърбия, Унгария, Швеция и Швейцария.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X