https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИТН: Смятаме, че към момента решението на БСП и „Възраждане“ за вот...

ИТН: Смятаме, че към момента решението на БСП и „Възраждане“ за вот на недоверие към служебния кабинет не е обосновано юридически

“Смятаме ,че към момента решението на БСП и „Възраждане“ за вот на недоверие към служебния кабинет не е обосновано юридически”, коментира пред журналисти в парламента Павела Митова от “Има такъв народ”.

Тя обясни, че има решение на Конституционния съд, което противоречи на такъв вот на недоверие и в момента разглеждат дали то важи и за промените в действащата Конституция, за да могат да вземат своето решение дали да подкрепят вота.

“Ние никога не предприемаме действия по политически причини, те трябва да бъдат обосновани юридически”, подчерта Митова.

По-рано днес в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че призовават президента Румен Радев на смени служебния премиер Димитър Главчев и да не назначава предложените от него нови министри. Тя уточни, че ще изчакат да видят дали държавният глава ще се съобрази с искането им, а ако не го направи заедно с „Възраждане“ ще внесат вот на недоверие към служебния кабинет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X