https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДаниел Митов: Готов съм за поста на външен министър, разочарован съм от...

Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър, разочарован съм от ПП-ДБ

“Аз съм готов. Въпросът е, че първо тук имам едно голямо разочарование и то от колегите от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев. Не можело заместник-председател на партия да бъде служебен външен или какъвто и да е било министър. С промените в конституцията, които направихме, по настояване на ПП-ДБ логиката за съставяне на служебни правителства беше променена изцяло. Служебното правителство вече зависи изцяло и напълно от парламента, назначава се от министър-председателя, ролята на президента е напълно променена и служебният министър-председател трябва да търси подкрепа тук в парламента”.

Това депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е предложен от служебния премиер Главчев за поста външен министър.

“Служебният министър-председател ми се обади първо на мен. Аз, разбира се, съм се консултирал с председателя на партията. Като заместник-председател няма да взема решение без да изговоря това с него. Получих пълна подкрепа от г-н Борисов. Така че първият разговор е между мен и г-н Главчев, който очевидно не е могъл да се сработи с външния министър, който той освободи – г-н Димитров. Де факто е търсил възможност да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен европейски и проатлантически профил на човек, който ще следва подобен тип политика”, каза Митов.

“За президента Радев това ще е тест за неговата външнополитическа ориентация. Той много добре знае какви убеждения имам”.

“Господин Главчев е взел това решение абсолютно самостоятелно”, уверен е Митов.

Припомняме, че на 15 април служебният министър-председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X