https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Възраждане" дава доклада за "Боташ" на прокуратурата

“Възраждане” дава доклада за “Боташ” на прокуратурата

“Възраждане” ще внесе сигнал в ДАНС, БЕХ, КЕВР, МВР и Министерство на енергетиката във връзка със скандалната сделка между “Булгаргаз” и “Боташ”. Това обяви депутатът от “Възраждане” Йордан Тодоров.

“В този сигнал ще включим доклада, приет във временната комисия. Ще го внесем във вида, в който беше приет в комисия. Приетият доклад не е засекретен. Временната комисия е една от комисиите, които работеше добре в 49-то НС. Смея да твърдя, че този доклад е изключително обективен и професионално написан. Виждаме, че няма воля от страна на председателя на временната комисия да го подпише и да го внесе за разглеждане в пленарна зала”, посочи Тодоров.

“Опитват се да го покрият, което нас не ни изненадва. Служебният министър Владимир Малинов, който е сред хората подписали това споразумение. Ние това няма да го толерираме. Достигнаха сигнали, че се водят безпринципни предизборни договорки, в замяна този доклад да бъде заметен под килима. Изключително важно е този доклад да види бял свят”, каза още той.

“Ако до 25 април този доклад не бъде разгледан и приет в пленарна зала, той ще бъде изпратен от групата на “Възраждане” в прокуратурата”, категоричен бе Тодоров.

По думите му правителството на сглобката не е направило нищо този договор да бъде предоговорен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X