https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДимитър Главчев сменя министъра на външните работи с Даниел Митов

Димитър Главчев сменя министъра на външните работи с Даниел Митов

Премиерът Димитър Главчев сменя външния министър в служебното правителство.

Той предлага на президента Румен Радев да назначи за външен министър Даниел Митов и да освободи Стефан Димитров.

Смяната идва, след като днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази негодуванието си от изява на министъра на външните работи Стефан Димитров.

“Ако Главчев не смени Стефан Димитров, няма да има никаква подкрепа! “, закани се ядосано Борисов.

Неофициално източници на “24 часа” твърдят, че смяната не е заради искането на Борисов. Стефан Димитров ядосал премиера Главчев в събота през нощта, когато бил неоткриваем докато течеше ракетната атака на Иран срещу Израел. Вместо това публикувал в социалните мрежи статус с българска позиция, която не била съгласувана.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга, съобщиха официално от Министерския съвет.

Според непотвърдена информация първият ни дипломат отказал и среща с Джим О’ Брайън, който бе назначен на 14 април миналата година на поста ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ.

Стефан Димитров бе назначен за служебен външен в последния момент след отказ на първоначално предложения Ивайло Върбанов. Димитров заемаше поста на посланик на България в Черна гора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X