https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИзградиха мълниезащитна инсталация на стадион „Дунав“

Изградиха мълниезащитна инсталация на стадион „Дунав“

Мълниезащитна инсталация бе изградена на основния стадион „Дунав“ в едноименния спортен комплекс в Русе. Дейностите са извършени от фирма ЕС СИ ЕС ООД, а възложители са концесионерът „РДС Инвест“ ЕАД и собственикът Община Русе.

Разрешението за строеж е издадено в края на февруари от главния архитект и е влязло в сила през март. Изграждането на инсталацията е приключило миналата седмица. Мълниезащитата е монтирана в четирите края на стадиона на жеретата с осветителните тела, съобщи Русе Медиа.

Същевременно общината отпусна 58 000 лв. за мълниезащита на общински спортни обекти. След направен оглед е установено, че съоръженията не отговарят на изискванията на наредбата за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства.

Нужда от активна мълниезащита имат Градски стадион – Русе, Спортен комплекс „Ялта“, Спортен комплекс „Локомотив“, тенис кортове в Парк на младежта, хостел „Липник“, сградата на бившия Техникум по зърнопреработване и зърносъхранение „Асен Златаров“. След изграждането на мълниезащитата им за всяко съоръжение ще бъде издаден технически паспорт, включително лабораторно замерване и сертификат от акредитиран орган.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X