https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВоенните ще предлагат възможности за обучение на учениците в Русе

Военните ще предлагат възможности за обучение на учениците в Русе

Възможностите за развитие на партньорството между Централното военно окръжие /ЦВО/ и Областната администрация в Русе обсъдиха на среща с областния управител Данаил Ковачев заместник-началникът на ЦВО полковник Бисер Богданов и началника на Военното окръжие в Русе полковник Васил Петров.

Сред темите на разговора, в който участва и заместник областният управител Георги Георгиев, бяха предстоящите съвместни инициативи, свързани с патриотичното възпитание на подрастващите. Припомняме, че Областна администрация – Русе бе сред партньорите на регионално ниво на националния конкурс „Наследник съм на …“, посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни. От ЦВО оцениха високо съдействието на Областната управа и заявиха, че винаги, когато е било необходимо е получавано навременно съдействие. „Благодарни сме на ръководството на Областната администрация за бързата реакция при съвместни инициативи. Високо оценяваме, че във Ваше лице имаме лоялен партньор“, заяви полковник Богданов.

Акцент по време на разговорите беше поставен и върху плюсовете на военно обучение. Затова през следващите месеци се планира отново в Русе пред ученици от средните училища да се представят възможностите за обучение във военните ни университети. Не по-малко внимание бе отделено и на кампанията за записване за срочна служба в доброволния резерв. Обявените длъжности са общо 250. За тях могат да кандидатстват само български граждани. Подаването на документи е до края на април, а самата служба ще започне от 10 септември. Минимално изискване за образование е основно, а максималната възраст – 40 години. Национален военен университет „Васил Левски“ ще провежда обучението в района на Велико Търново на 90 младши специалисти и във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на други 60 младши специалисти по артилерия и ПВО. В Плевен във военно формирование 22160 ще се подготвят 100 младши изпълнители. Всички подробности могат да бъдат намерени на уебсайта на ЦВО.

В контекста на международните събития и 20-ата годишнина от присъединяването ни към НАТО двете страни подчертаха значението на този пакт за сигурността на страната ни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X