https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМинистър Цоков награди първокласниците от Тервел, върнали голяма сума пари

Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, върнали голяма сума пари

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди двамата първокласници Михал Михалев и Ефе Сабит от училище „Йордан Йовков“ в гр. Тервел, които преди дни намериха голяма сума пари и я предадоха в полицията.

Те получиха грамоти на МОН и таблети, с които да използват ефективно ресурсите на Дигиталната раница.

„Гордост е, че тези деца са не само добри ученици, но и добри хора. Именно доброто стои в основата на човешките отношения и това трябва да възпитаваме в българското училище – децата да мислят за другите, да проявяват емпатия и грижа към обществото“, каза министърът.

Той поздрави тяхната класна ръководителка Денка Костова и родителите им за възпитанието, което са им дали и обърна внимание, че сумата е била намерена, когато децата са се връщали от библиотеката.

„Образованието се случва в класната стая, но неговите проявления се виждат извън нея”, подчерта проф. Цоков.

По думите му добротата в характера е и основен елемент на социално-емоционалната интелигентност. Той обясни, че за него е било много важно да бъде на място в училището именно, за да се популяризира и насърчи добрата постъпка.

Министър Цоков разговаря и с директора на училището Атанас Недялков и част от педагогическия колектив за проблемите и инициативите на училището.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X