https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Искам да поздравя колегите от "Възраждане", ПП-ДБ и БСП за новата...

Борисов: Искам да поздравя колегите от “Възраждане”, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция заедно с ИТН

“Искам да поздравя колегите от “Възраждане”, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция заедно с ИТН. Те ме улесняват много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки. Мисля, че поне 5-6 служебни правителства ще се изредят още, но ще направя нещо, с което ще запозная всички евроатлантически партньори днес, за да може да стане ясно защо в България заради тези хора ползваме само руски петрол и газ”.

Това бяха първите думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента, след като депутатите събраха кворум и заседанието тръгна, а заедно с това и свалянето на председателя на НС Росен Желязков.

Борисов показа мотивите на ПП-ДБ за свалянето на Желязков. Носеше ги принтирани на хартия и обърна внимание, че в мотивите за оставката пише, че Желязков често си позволявал да нарушава правилника, като вкарва допълнителни точки в дневния ред, след като вече е била одобрена седмичната програма. Той има такава възможност по правилник за “изключителни” случаи. Вносителите обаче дават конкретен пример – заседанието от 21 юли 2023 г., когато бяха вкарани десет извънредни точки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X