https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДончева за предизборната кампания: Каквото има, това се изкарва

Дончева за предизборната кампания: Каквото има, това се изкарва

“Хората трябва да си задават въпроса “КОЙ – с три главни букви – стои отзад?”, за да няма после излъгани, объркани, извиняващи се и т.н.”, каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на “Движение 21”, част от “Левицата!”.

По думите й във всяка предизборна кампания е имало компромати и добави: “Каквото има, това се изкарва. Има само значение дали това е вярно, или – не”.

“Задачата на служебния министър-председател Димитър Главчев е да осигури избори, благоприятни за ГЕРБ и ДПС, независимо в какво се кълне той”, смята Дончева.

“Трябва да се направи необходимото Бойко Борисов и Делян Пеевски да не могат да стигнат до мнозинство. Защото, ако стигнат до мнозинство, ще започне същото, което гледахме след 2012 г. – експроприации на бизнес, крадене, измислени съдебни процеси и всякакъв вид терор”.

Според нея трябва да се проследи кои лица, дори и от “Левицата!”, имат връзка с Делян Пеевски и какво означава това: “Появата на тази лица, свързани и принадлежащи към левите сили, автоматично означава сигнална лампа. Кирил Добрев, например, вижте къде и с кого играе, как – и имайте едно наум”.

Татяна Дончева определи като “съвсем прилични” шансовете за успех на “Левицата!” на предсрочните парламентарни избори.

Отделянето на доскорошния им партньор в “Левицата!” Мая Манолова в коалиция “Солидарна България” с Ваня Григорова тя коментира:

“Ваня Григорова постави условия, които не отрича – тя счита за нормално да взема еднолични решение без Коалиционния съвет. Ние смятаме, че това е невъзможно и неприемливо. Мая Манолова около 2-3 месеца опита да работи с несъществуващата президентска формация и вероятно разчиташе да бъде една от формациите, които ще дадат коалиция за табелата “3-ти март”. Когато стана ясно, че такава формация няма да има, отново направи ход към “Левицата!”, след което към Ваня Григорова. … Не мога да кажа нищо добро за начина, по който Ваня Григорова реши да прави третата писта. Въпросът беше дали да се играе с две, или с три писти в лявото. Но няма да кажа лоша дума, даже ще ѝ пожелая успех, защото така е редно. Не е нужно ние да се замеряме помежду си”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X