https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТранспортният бранш номинира Николай Рашков за евродепутат

Транспортният бранш номинира Николай Рашков за евродепутат

Българският транспортен бранш се обединява и издига Николай Рашков за кандидат за евродепутат. Подобно обединение на цял сектор от икономиката ни се случва за първи път у нас, а целта е транспортният бранш да има свой представител в Брюксел, който да защитава пряко интересите на превозвачите и на българската икономика.

Николай Рашков е представител на Съюза на международните превозвачи в Брюксел и член на Експертната група за транспорт към Европейската комисия. В нея влизат представители на различни министерства на страните членки, както и експерти от транспортната индустрия, а целта е да се изгради общ подход за правоприлагане на законодателство в сектора.

Освен най-младият представител и единствен експерт от България, за последните две години работата на Рашков допринесе значително да се облекчат разпоредбите, въведени с „Пакет Мобилност I“. Освен това той е част от ръководството на EuroSpeed, една от бързо растящите и иновативни логистични компании в България, както и двигател на най-мащабния български проект за развитие на детски баскетбол за последните години – Sofia Eagles Basketball, зад който застана звездата на родния баскетбол Александър Везенков.

Николай Рашков е включен в листата за избор на Евродепутати от гражданската квота на ГЕРБ. „Не сме разговаряли с никоя друга партия, защото за последните години ГЕРБ са с най-сериозни постижения в областта на транспорта в Брюксел и сега е дошъл моментът да се надгражда и развива. Именно тук виждам своята роля, като човек, познаващ бизнеса отвътре. Освен това за изминалите две години се запознах и с работата и процесите в Европарламента, бидейки част от експертната група за транспорт“, споделя Николай Рашков .

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X