https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФестивал на драконовите лодки ще се проведе в езерото в Лесопарк Липник

Фестивал на драконовите лодки ще се проведе в езерото в Лесопарк Липник

Предстои първият фестивал на драконовите лодки в град Русе.

Той ще се състои на 22 и 23 юни при свободен вход на езерото в Лесопарка. И през двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които може да наблюдавате (или да се включите*). В тях може да се включи всеки, който предварително е заявил участие и е посетил няколко тренировки.

От 11:00 до 18:00 часа ще се проведе и мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, кътове за храна и напитки и много други забавления.

Заедно с цялото семейство ще прекарате уикенд на открито с богата културно-забавна програма и много атракции!

Група запалени фенове на спорта с Драконови лодки сформирахме сдружение с нестопанска цел в обществена полза “ФЕСТИВАЛ ДРАКОНОВИ ЛОДКИ”, целящо развитието на спорта в България чрез организиране на фестивали първо в София, а след това и в други от по-големите градове в страната.

Получихме подкрепата и одобрението на Община Русе и лично на кмета, г-н Пенчо Милков, Българската федерация по кану-каяк и Посолството на НР Китай.

Благодарение на изключително успешното издание на фестивала през 2023, тази година имаме удоволствието да проведем цели два! Стартираме с този в Русе, а след това и София.

Повече за събитието четете ТУК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X