https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПолковниците Мирослав Костадинов и Румен Петков ще бъдат удостоени от президента Румен...

Полковниците Мирослав Костадинов и Румен Петков ще бъдат удостоени от президента Румен Радев с висше офицерско звание „бригаден генерал“

Президентът Румен Радев ще удостои днес полковник Мирослав Костадинов и полковник Румен Петков с висше офицерско звание „бригаден генерал“ в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съдийската колегия избра полк. Румен Петков за председател на Военно-апелативния съд

Със свое решение от април правителството предложи полковник Мирослав Костадинов да бъде назначен на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада“ и да бъде удостоен с виеше военно звание „бригаден генерал“. Той заема мястото на бригаден генерал Станимир Христов, който бе назначен неотдавна на длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“. Държавният глава Румен Радев издаде указ за назначаването на полк. Мирослав Костадинов за командир на 2-ра механизирана бригада, считано от 6 май 2024 г., и за удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Указът беше обнародван в “Държавен вестник” на 10 май т.г.

Полковник Румен Петков пък е административен ръководител – председател на Военно-апелативния съд. Това е най-висшата длъжност в системата на военните съдилища на Република България. Правителството одобри удостояването му със званието „бригаден генерал“ с мотива, че предвид особената важност на длъжността е целесъобразно същата да бъде определена за заемане от офицер с виеше военно звание, който по смисъла на чл. 136, ал. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България е висш команден състав.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X