https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСтотици ученици и учители шестваха с 60-метров трибагреник в Русе за 24-и...

Стотици ученици и учители шестваха с 60-метров трибагреник в Русе за 24-и май

Стотици ученици, учители и родители шестваха с 60-метров национален трибагреник в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното училище по изкуствата, мажоретният състав “Екстрийм” и Младежкият гвардейски отряд.

Участниците, разделени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха заедно общонародния училищен химн “Върви, народе възродени”.

“На днешния ден се обръщам към всички вас с изключителна радост, виждайки ви как сте единни, как сте задружни. Оказва се, че това чудо, което са буквите – толкова малко на брой, останаха най-трайното нещо по нашите земи”, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Слова за празника произнесоха също областният управител на Русе Драгомир Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и Главиницкият еписком Макарий – викарий на Русенския митрополит Наум.

Програмата включва още концерт и церемония по връчване на почетна грамота и плакет на учениците, постигнали високи резултати в своето обучение.

В ранния следобед ще има и публично четене на Библията на открито.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X