https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораХиляди ученици и учители шестваха в Русе за 24 май

Хиляди ученици и учители шестваха в Русе за 24 май

Хиляди ученици, учители и родители шестваха в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и славянската книжовност – 24 май.

В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното училище по изкуствата, мажоретният състав “Екстрийм” и младежкият гвардейски отряд. Участниците, разделени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха заедно общонародния училищен химн “Върви, народе възродени”.

“Този ден ни обединява. Това е най-българският празник, най-топлият и обичан от нас. Много малко са датите, на които всички заставаме без разделение един до друг, в които духът ни е обединен”, каза кметът на Русе Пенчо Милков, цитиран от БТА.

Програмата за 24 май включва и церемония по връчване на почетна грамота и плакет на учениците от образователните институции, постигнали високи резултати в своето обучение.

Празничният ден ще приключи вечерта, когато ще бъдат обявени носителите на награда “Русе”. С приза всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X