https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПродължаваме да бъдем страната с много жертви на пътя

Продължаваме да бъдем страната с много жертви на пътя

“Години наред се поставят едни и същи въпроси, набелязват се едни и същи мерки и в крайна сметка продължава отнемането на човешки животи”, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема “Предложения за законодателни промени при разследване на пътнотранспортни произшествия”.

Кирилова подчерта, че тази среща няма да е последна и ще се изготви план за действие, след което призова всички заинтересовани лица да се занимават наистина с проблемите. “Така поднесените проблеми няма да могат да се решат по този начин. Трябва да направим още срещи с правосъдното министерство, но и със социалното такова, за да се види кое ще бъде приемно за вас и за прокурорите, които назначават експертизите”, смята Кирилова.

Тя изрази надежда след съставянето на този план, депутатите да изготвят нужните промени, за да няма повече загубени животи.

“Продължаваме да бъдем страната с много жертви на пътя. Много е трудно да се опитваш да обясниш защо системата не работи или защо тя работи бавно”. Това заяви и Елена Каракашева, заместник-главен прокурор.

От своя страна служебният министър на правосъдието Мария Павлова коментира, че проблемите са много и са комплексни.

“Доклад ще бъде изготвен, за да покаже какви са причините жертвите на пътя да се увеличават. В този доклад ще бъдат предложени и законодателни промени, защото се видя, че законодателни действия на парче не дават искания резултат”, заяви министър Павлова.

Председателят на комисията по правни въпроси в 49-то НС Анна Александрова бе категорична, че са поели ангажименти за промени в наредбите, както и за законодателни мерки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X